Bu Blogda Ara

17 Ocak 2011 Pazartesi

Kamp Kuralları ve Kamp Kurma

KAMP KURALLARI
         
     1. Her kampin bir lideriolur ve kampin bütün sorumlulugu o kisiye ait olur.Bu nedenle herkes kamp liderinin kararlarina ve söyleyeceklerine uymak zorundadir.
    2. Kampla ilgili tüm sorularu kampin sorumlusuna sorulur.
    3. Kamplar, bulusma yerine gelecekler için bulusma yerinde baslamis sayilir.Kampin bitimi yine ayni sekildedir. Bu zaman araliginda bütün kamp kurallari geçerlidir.
    4. Kamp malzemeleri eksiksiz getirilir(Uyku Tulumu, Mat, v.b.).
    5. Her kamp için bir tane bulusma yeri vardir ve ulaşım aracının kalkış noktasıdır
    7. Kamp ücretli ise zamanında yatırılır.
    8. Kamp ücretine katilimcinin yürüyüse baslayacagi yere ulasimi, çadır, ve ikramlar dahildir. Kişisel malzeme, içecek ve yiyecek toplu alışveriş ile alınacaktır, bu sebepten ücrete dahil degildir.
    9 . Her kampta katilimcilar timlere ayrilacak ve ortak isler (yemek yapma gibi) timler arasında paylaşılmalıdır. Her timin tecrübeli bir tim basi olmalıdır.
    10. Geceleri nöbet tutulur.
    11. Sabahlari erken saate kalkilacak olup katilimcilarin buna hazirlikli olmasi gerekmektedir.
    12. Günlük ortalama 2 ile 6 saat arasi yürüyüs yapilmasi hedeflenir. Bu saatler yürüyüs temposuna bagli olarak ve kamp amacına göre degisebilir.
    13. Her katilimci çantasinda kedilerine verilecek iase için yer bulmakla sorumludur. Herkes kendi malzemesini toplamak ve taşımakla yükümlüdür.
    14. Katilimcilar kamp iasesi disinda çantalarinda agirlik yapacak yiyecek ve içecek türü seyler tasimamalıdır.
    15. Katilimcilar kampa getirilmesi gereken malzemeleri mutlaka getirmeli, unutmamak için bir kamp listesi oluşturmalıdır. Getirilmemesi gereken seyleri getirmemesi kendi yararina olacaktir.
    16. Yürürken sigara içmek yasaktır.
    17. Kamplara walkmen ,müzik aleti, kitap türü seyler getirilebilir.
    18 . Kamp sirasinda çöpler ayrilip (inorganik, geri dönüsüm) sehre geri getirilir. Bunu yaninda dogaya sigara izmariti, selpak gibi seyler atilamaz.
    19 . Her katilimci kendi içecek suyunu tasimakla sorumludur
    20. Yürüyüs esnasinda programi aksatacak seylerin istenilmemesi rica olunur.

KAMP KURMA

Sporculuğun doğal bir parçası olan kamp hayatı kişiyi modern hayatın rahat mekanlarından uzak bırakır. Zinde kalma ve maksimum korunma maksatlı ihtiyaçlar doğrultusunda yer seçimi oldukça önemlidir. Bunlar tecrübelerle tespit edilmiş olup kamp hayatında korunma ve konaklama ön plana çıkmaktadır. Daha sonra beslenme, uyku rahatlığı, elbiseler ve diğer gereçler sıralanabilir. Konunun hemen başında vurgulanması gereken bir diğer önemli unsur ise kamp hayatında doğaya zarar verilmemelidir. Zaten amaçta doğaya mümkün olduğunca uyum sağlamak, onu yaşamak değil mi?
Lütfen doğaya zarar vermemeye dikkat edelim, bilinçli veya bilinçsiz zarar verenleri uyaralım. Hatta zarar vermeden faydalanmanın yollarını anlatalım. Her kişinin az veya çok bir ikna gücü vardır, bunu kullanmaktan kaçınmayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder